There Is A Princess In Every Girl
Allah itu Swweettt ^__^
Monday, 27 February 2012 • 2/27/2012 • 1 comments


Pernah tak terfikir, saat kita mula berkenalan dengan Allah ?
Kalau ditanya mungkin ramai yang akan kata,
lahir ke dunia ni mestilah terus kenal Allah

Umur 5 tahun dah diajar iqra'
Umur 6 tahun dah diajar solat
Umur 8 tahun dah mula puasa penuh
Jadi, dah lama la ye kita kenal Allah ni ..

Tapi, kalau ditanya Allah macam mana ?
Apa sifat-sifat Allah yang 20 tu ?
Apa nama-nama Allah yang 99 tu ?
Belum tentu semua orang ingat
Belum tentu semua orang hafal
Paling penting ,,, belum tentu semua orang tahu
Paling teruk ,,, belum tentu semua orang nak ambil tahu

Yang tahuuuu ...
Kenal Allah bila solat
Kenal Allah bila mengaji
Kenal Allah bila puasa

Tapi Allah kan ada di mana-mana sahaja
Bila-bila sahaja
Tak sedar ke Allah tu sentiasa ada ?

Satu hal yang sangat pasti .....

ALLAH SWEETTT ^____^

Takkan ada manusia yang mampu jadi pendamping hidup setanding dia
Kenapa ye ????
Sebabbbbbb ...

1. Dia Pemberi Kekuatan
Kadang-kadang bila kita balik sekolah , penat , mengantuk , lapar
Tapi Allah tetap bagi kekuatan pada kita 
Bila kita tertidur , mesti Dia akan kejutkan kita untuk solat 
Sweet kan Allah ?


2. Dia Peneman Bicara 
Banyak benda yang kita pendamkan
Nak luahkan kat orang rasa ragu-ragu
Takut tak boleh simpan rahsia ke ..
Maluuu pun ada juga
Tapi pada Dia , kita tak malu untuk bercerita
Walaupun terkadang ada kata-2 yang segan untuk ditutur
Dia kataaaa .. TAKPE
Wahhhhh ! Sangat sweeett !


3. Dia yang Kaya-Raya
Selalunya kita tengok pakwe yang belanja makwe
Belikan bungalah , coklat la , baju la
orang mesti akan cakap .. sweeettnnyyeee korang
Eley , sweet sangat ke ? Allah lagi sweet ^__^
Dia bagi macam-2 kat kita
Bagi rezeki , duit , makan , kejayaan , ilmu
dan macam-macam lagi
Yang paling bestnye ... Dia bagi kita UMI dan AYAH
Ada ke manusia sehebat tu ?
Takde kan ?
Sudah jelasss ... Allah itu tersangatlah sweeett


4. Dia yang Pemaaf
Manusia ni susah nak mengaku kalah lagilah nak minta maaf
Haiiisssshhhh !!
Dengan Dia kita banyak buat dosa :(
Daripada kita lahir sampailah sekarang :'(
Tapi Dia tak pernah marahkan kita ...
Sebab Dia tahu , masa tu kita belum kenal Dia sepenuhnya ...
Jadi ,, Dia bagi peluang kat kita ...
Dan bila kita dah sedar..
Kita minta maaff ..
Allah pasti maafkan .......
Sweeeetttnyeeeee ....


5. Dia Pemberi Ketenangan
Keluh kesah .. Resah gelisah ...
Time nak buat kerja sekolah ,, nak exam ...
Perassaaann takuttt mesti adaa ...
Tapi bila kita mengadu kat Dia , baca Quran 
hati kita jadi tenang , jiwa pun tenteram
Dia selalu ada bila kita memerlukan ...
Sweetkkannn ??


6. Dia Pendamping Abadi
Dia sangat memahami kita.
Betul , Dia sayang kita semua.
Dia pun tahu fitrah seorang hamba yang Dia ciptakan
Setiap manusia perlukan pendamping
Setiap orang juga dah ditetapkan jodohnya.
Tapi semua orang nakkan yang terbaik
Aku pun ! Dan Dia juga tahu itu
Oleh kerana sayangnya Dia pada aku ,, 
Dia hadiahkan satu nasihat ....

"Sedangkan perempuan-perempuan yang baik untuk laki-laki yang baik,
dan laki-laki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik pula"
( An-nur : 26 )

Korang dah berkenalan dengan Allah ?
Kalau belum ,, mulakanlah perkenalan..
Bimbang kalau terlambat dan korang takkan pernah sedar
Yang Allah itu SWEET ~~
Thank you Allah ! ^__^




Followers
Button follow memang tak ada :)

Disclaimer
Welcome message


Assalamualaikum :)
Terima kasih kerana singgah di sini




Contact Me
Ukhuwah itu indah jika kerana Allah !




Credits
Big clap for them...


Skin by : Najmi Supian
Picture take from : We Heart It
Linkies code : WANA
Big Helped : Them