There Is A Princess In Every Girl
~ Holiday ~
Sunday, 10 February 2013 • 2/10/2013 • 1 comments


ASSALAMUALAIKUM

Hai hai haiiii :D
Ada cerita ni nak kongsi, tapi dah lama berlaku.. hehe
25 Januari - 28 Januari
lebih kurang tiga minggu yang lalu
baru update sekarang sebab takde masa yang betul-betul sesuai
untuk menaip panjang-panjanggg .. hehehe 
*takdelah panjang sangatt ..

kalau korang ingat lagi 27hb tu Thaipusam *kot
empat hari cuti. Ahad-Isnin

Waktu yang sesuai untuk melancong! :D
hehehe

KK destinasi percutian kami.


19 orang semuanya termasuklah my family, mak-mak sedare
ayah-ayah sedare, sepupu...

tiket kapal terbang murah. tu yg pkat pergi rmai-rmai... hehe

Kitaorang naik flight dalam 6 lebih, sampai 8 lebih..
hahahhaahah lebih lebih lebihhhh...

penat kot duduk dlm flight tu tak buat ape.
tak buat pape pun boleh penat kann..


Bila mendarat je kat KKIA, kiteorang dijemput oleh Baihaqi and Shafie


Tu lah orangnyeee... sporting!
Layan je kerenah keluarga ni. xD
Dua buah van cukup untuk kami..

Bila dah sampai tu, kiteorang makan kejap then tidur....
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz......
Ada ke patut lepas makan tidur?
Memang tak patut tapi itulahhh .. nak buat macam manaaa..
Perut kami semua dah kelaparan..
Tapi tak adalah lepas makan tu terus tidur.

Kiteorang bermalam di Kinabalu Daya Hotel.
Aku dan lima orang adik lagi tidur dalam satu family room.
Selesa la.. Best :D

Esok paginya...

Tempat pertama yang kiteorang pergi ialah Jambatan Tamparuli.
Pernah pergi tak?
Alaa, tak buat apa pun.. cuma berjalan je kat atas jambatan tuu..
yang penting jangan tengok bawah kalau dah tau diri sendiri gayat..


sempat bergambar kat atas jambatan, dah lah jambtan tu tengah goyang sana sini
tu kat bhgian tengah jambtan.. memang rase sangat angin menolak.

Dekat situ-situ jugak ada tempat jual barang.
Apa lagi, belilah sikit untuk orang yang tak dapat ikut.
untuk kawan-kawan juga.

Dalam 12.30 abang-abang driver bawak kiteorang pergi masjid. solat.

Selesai, isi perut dulu dan perjalanan diteruskan ke cattle farm a.k.a New Zealand
nak tengok susu lembu diperah
Lama jugaklah. Dalam pukul 3 sampai.
sebenarnya perah susu memang pukul 3 pun. 
Sampai je memang ramai orang.
Kalau nak datang selain pukul 3, tak dapatlah nak tengok mcm mna susu tu diperah.


macam tulah keadaannya bila susu tu nak diperah.
setiap ekor lembu beratur macam tu dan akan diberi makan kt dalam tempat tu ha..
Sementara susu tu diperah lembu-lembu ni makan jela.
Memang lembu-lembu ni dah tahu kerja yang patut dibuat.
satu alat akan diletak kat bhagian yg nak diperah tu *paham paham sendiri

ingatkan orang yang perahkan, rupa-rupanya ada mesin yang tolong buatkan.
Kat bhgian tepi tu ada banyak tangki.
Bila susu mula diperah, memang nampaklah susu segar memenuhi tangki tu.
gambar agak kabur sebab berkabus.. sejuk jeee ... macam kat New Zealand *orang kata


ni anak-anak lembu.. comel :D
aku tak masuklah sebab aku ni tak boleh nak mesra-mesra dengan haiwan.. hehe
dengan kucing punnn,,, ampun beribu ampunnn ... xD
Kat sini sejuk gila! Tapi best :D

Dah habis sesi bergambar, kiteorang menuju ke Walai Tokou Homestay.
rehat rehat sekejap.... sampailah malam....
kat sini, sejuk jeee.. sangatt sangatt sejukkk... 
tidur pun pakai baju sejuk dengan selimut.. berbungkusss....

Malam tu sebenarnya diorang ade berjalan-jalan tapi aku yang malas ikut..
hahaha.. baik duduk diam-diam kat dalam bilik tu, buat kerja sekolah
nak keluar punn menggigil..

Hari Ketiga

Beransur dari Walai Tokou Homestay dan menikmati sarapan pagi..

Habis makan, destinasi seterusnya...


Haa.. tu lah nama tempatnyee...
"TAGAL" Sg. Moroli
Tempatnya tu yg ada ikan-ikan datang kat kaki kita lepastu dia gigit
hahahahahaha,,
tak reti explainn.. tapi korang faham lah kann..

Aku tak masuk pun ke dalam sungai tu... dok tepi je
bagi ikan makan ... hehehe
seperti yang aku cakapkan kat atas tadi tu,
aku tak boleh nak bermesra-mesra dengan haiwan. heee~~~

ok lepas tu,,, ke Sabah Tea Garden


Jom layan gambar-gambar ni....






Lepas tu, ke Kinabalu Park..


Kat sinilah orang yang mendaki gunung kinabalu tu bermula.

Lepastu pergi masjid. Solat.
Makan makan makannnn.....

Aktiviti yang ditunggu,, tengok matahari terbenam



Oh ye, korang tau tak gambar yang macam ni?


Bg yang tak tahu, ni gambar jenis panorama
seorang akan tolong ambilkan gambar *mestilah sorang kan. hhehe
dia akan berpusing untuk ambil gambar sorang demi sorang
lepastu gambarnye bercantum jadi panjang macam tu..
buatlahh gaya ape ape punnnn ...
memang cantikk... :D
Kat atas tu memang tak ada orang lain lagi dah,, kite kite jeee... hihi

Yeah,,, check in di Marina Court Resort.
Mestilah penatkann nak berehattt... nak tidurrrrr~~~~ bahaha
tapi macam biaselah malam tu lagi diorang ade jalan-jalan tapi aku tak ikutt
nak cakap menyesal tu ade la sikittt sebab diorang tengok air pancutt warna warni tuu
Cantik!

  
Warnanye bukan ni je.. ada lagi..
merah hijauu dan lain lainnnnn.....


Last Day

wahhh~~ last dayy.. 
sebelum balik tu sempat lah borong keropok kerepek
ada satu makanan tu namanya angry bird.. hehe... first time jumpe kann..

Geng family kiteorang juga ada belikan driver-driver ni hadiah
Sweet tak kiteorangg?? kehkehkehhhh :P
Kiteorang bagi bajuuu ..


haaa.. tulah yg tertulis di atas baju tuuu.. penuh makna kan ;)


Penyerahan baju.
Sebagai tanda terima kasih sebab sentiasa sabar dengan kerenah kami..

ok, dah sampai masanya pulang ke rumah masing-masing.
Flight 6.30 dan sampai rumah pukul 11..
Esoknya sekolah pulak tuuu...
Tanggung sajalahhh ... :))))))
















Followers
Button follow memang tak ada :)

Disclaimer
Welcome message


Assalamualaikum :)
Terima kasih kerana singgah di sini




Contact Me
Ukhuwah itu indah jika kerana Allah !




Credits
Big clap for them...


Skin by : Najmi Supian
Picture take from : We Heart It
Linkies code : WANA
Big Helped : Them